fbpx
F.A.Q.2018-06-12T21:16:08+00:00

Heb je een vraag?

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Bel of mail gerust! Ik help je graag verder.

Is het drinken van alkalisch water slecht voor maagzuur en dus voor de vertering?2021-06-09T15:29:46+00:00

Dit is wellicht een van de meest gestelde vragen. Het is belangrijk te weten dat voor een goede maagzuurproductie en vlotte vertering ons lichaam in een gezond alkalisch evenwicht dient te zijn. Als we té zuur zijn, worden zelfs alkalische mineralen uit botten of zelfs tanden gebruikt om dat evenwicht te herstellen.

Naarmate we ouder worden, neemt de verzuring in ons lichaam in het algemeen toe. Bovendien hebben heel wat zaken in onze moderne, Westerse levensstijl een verzurend effect. Denk daarbij niet alleen aan onze voeding (oa veel vlees, zuivelproducten of bewerkt voedsel), maar ook aan stress en milieuvervuiling. Wij kunnen dus echt wel een gezonde dosis alkalisch water en alkaliserende voeding gebruiken. Vandaar ook het advies om dagelijks minimum 5 porties (verse!) groenten en fruit te eten.

Heel wat mensen drinken doorheen de dag relatief weinig water, maar tijdens het eten drinken ze wél veel. Vaak is dat omdat ze eigenlijk te snel eten, te weinig kauwen en dus het eten met water wegspoelen. Nochtans start een goede vertering in onze mond door rustig te eten en dus zorgvuldig te kauwen. Het verteringsenzym amylase, dat in ons speeksel zit, zorgt voor de eerste vertering van koolhydraten. Bovendien ga je automatisch minder eten als je beter kauwt. Wat op zich ook een voordeel is om de spijsvertering niet te overbelasten. Om deze reden raad ik meestal aan om tijdens het eten niet of heel weinig te drinken.

Tip: drink een half uurtje voor het eten een groot glas Kangen water. Op die manier breng je de maagzuurproductie op gang en krijg je een betere vertering.

Heb je chronisch last van maag- en darmen? Dan kan je best een afspraak maken voor een voedingsconsult. Mogelijk liggen voedselintoleranties of andere zaken aan de basis van deze klachten.

Hoe kan ik weten of mijn lichaam verzuurd is?2020-02-26T22:32:14+00:00

Ben je benieuwd of jouw lichaam het juiste zuur-base evenwicht heeft en of het niet verzuurd is? Dit kan je te weten komen door ’s ochtends de pH-waarde te meten van je urine. Hiervoor gebruik je pH-test strips die je bij de apotheek kan verkrijgen. Je dient de meting gedurende minimaal 1 week elke ochtend te doen. Indien je lichaam verzuurd is, zal de pH van de urine lager zijn dan 6. De normale zuurtegraad van urine moet tussen pH 6,2 en 6,4 liggen. Vraag raad aan je apotheker zodat hij of zij je meer gedetailleerde richtlijnen kan geven of volg de aanwijzingen op de verpakking van het product.

pH test zuurtegraad urine
Ik dien de filter van mijn toestel te vervangen. Waar kan ik een nieuwe filter kopen?2021-06-09T15:20:24+00:00

Het Kangen toestel geeft automatisch aan wanneer de filter dient vervangen te worden.
Een nieuwe filter bestellen kan je best doen via de persoon bij wie je je toestel aankocht. Is hij of zij niet langer actief als verdeler? Stuur dan een mail naar kangenwater@telenet.be en ik help je graag verder.

Kan het Kangen apparaat zelf geplaatst worden?2017-01-30T15:53:15+00:00

Elk toestel kan makkelijk zelf geplaatst worden. In dit geval spreken we van een basisaansluiting waarbij het Kangen apparaat bovenop het werkblad wordt geplaatst. Bij aankoop van de modellen K8 en Leveluk SD501 komt ons technisch team GRATIS ter plaatse om de aansluiting op jouw keukenkraan te doen. Bovendien krijg je van hen een uitgebreide uitleg over het gebruik en onderhoud van je apparaat. Op die manier kan je het beste uit je toestel halen en zorgen we samen voor een lange levensduur van het Kangen apparaat.

Wat is de prijs van een Kangen apparaat?2017-01-30T15:55:29+00:00

De prijs van een Kangen apparaat hangt af van het model dat je kiest. Welk model het best bij jou past, hangt onder andere af van de grootte van jouw huishouden. Meer info over de Kangen apparaten vind je hier. Bel of mail ons gerust voor een offerte.

Waar kan ik een Kangen apparaat kopen?2017-01-30T15:55:48+00:00

Je kan een Kangen apparaat via ons bestellen. Wij leveren de machines wereldwijd. Bel of mail ons gerust. Wij maken graag een offerte voor jou.

Hoe kan ik de koolstoffilter vervangen?2016-09-13T15:26:44+00:00

Het apparaat zal automatisch aangeven indien de filter dient vervangen te worden. De installatie van de nieuwe filter is eenvoudig. Kijk hiervoor op de korte instructievideo.
Klik op “Filter”.

Hoe vaak dien ik een filter te vervangen?2017-01-30T15:57:05+00:00

Om de goede werking van het toestel te blijven verzekeren is een goed onderhoud van zeer groot belang. Het is niet alleen nodig voor een lange levensduur van jouw apparaat, maar ook om de kwaliteit van het Kangen water te blijven verzekeren.

Na een verbruik van ongeveer 6000 liter, zal het Kangen apparaat aangeven dat de koolstoffilter vervangen dient te worden.
Dit komt gemiddeld gezien overeen met ongeveer het jaarlijks verbruik van water.

Het waterverbruik is niet alleen afhankelijk van hoeveel er in het huisgezin gedronken wordt, maar ook van de intensiteit van het gebruik van het Kangen water in de keuken. Het Kangen water is immers niet alleen gezond en lekker om te drinken. Het is ook uiterst geschikt om te gebruiken bij het bereiden van maaltijden: het water versterkt de smaak van uw soepen en sauzen.

Ga naar de bovenkant