KANGEN water is gefilterd en rijk aan mineralen.

Een actieve koolstoffilter zuivert het kraantjeswater van onder andere chloor, fluor en lood.

Vooraleer het water te ioniseren, zal het Kangen toestel het kraantjeswater eerst filteren. Dit doet het door middel van een actieve koolstoffilter. Op die manier worden onzuiverheden, zoals chloor en fluor, uit het water gehaald. Deze filtering verwijdert de eventueel onaangename geur van het water uit de kraan en zorgt er tevens voor dat het lekker smaakt. In tegenstelling tot bij andere filteringsystemen, gaan er bij de filtering in het Kangen toestel praktisch geen mineralen verloren.

Dankzij de ionisatie zijn de mineralen in Kangen water zeer goed opneembaar voor ons lichaam.

Kangen water concentreert de hoeveelheid alkalische mineralen, die van nature uit in het kraantjeswater aanwezig zijn. Door het proces van ionisatie zijn deze mineralen bovendien in geïoniseerde vorm aanwezig waardoor ze zeer goed kunnen worden opgenomen door ons lichaam. Hierdoor heeft Kangen water de mogelijkheid om zure afvalstoffen te neutraliseren en zodanig het zuur-base evenwicht in ons lichaam te behouden of herstellen.

Mineralen hebben een belangrijke rol bij de opruiming van afvalstoffen.

Wanneer het zuur-base evenwicht in het lichaam verstoord is, probeert het lichaam het teveel aan zuren te neutraliseren met behulp van alkalische mineralen zoals calcium, magnesium, kalium en natrium. Die mineralen zijn normaal uit onze voeding afkomstig. Helaas is de verzuring van ons lichaam vaak zo groot en onze voeding zo arm aan mineralen dat het lichaam de mineralen gaat halen uit onze eigen botten, haar, tanden en spieren. Als deze buffering met alkalische mineralen niet volstaat, zal het lichaam de zure afvalstoffen bovendien opslaan in de vetcellen met gewichtstoename tot gevolg. Verder kunnen de zure afvalstoffen ook neerslaan in de spieren en gewrichten en schade toebrengen over het ganse lichaam.

Doordat KANGEN water alkalisch is, draagt het bij tot het zuur-base evenwicht in het lichaam.

Het zuur-base evenwicht in ons lichaam is van belang voor een goede gezondheid.

Voor het goed functioneren van onze lichaamsfuncties speelt de zuurtegraad van het bloed een rol en moet deze binnen zeer nauwe grenzen behouden blijven. Deze zuurtegraad is afhankelijk van de hoeveelheid basische en zure stoffen opgelost in het bloed en wordt uitgedrukt in pH-waarde. Een pH-waarde van 7 is een neutrale vloeistof, kleiner dan 7 is een zure vloeistof. Een basische vloeistof heeft een pH-waarde groter dan 7. Bij de mens ligt de normale pH-waarde van het bloed tussen de 7.35 en 7.45. Het bloed is dus licht basisch (ook wel alkalisch genoemd).

pH schaal

Een gezonde levensstijl voor een goed zuur-base evenwicht.

Bij heel wat mensen is de dag van vandaag het evenwicht in hun lichaam verstoord en ze zijn verzuurd. Aan de basis hiervan liggen onze Westerse eet- en voedingsgewoonten, stress, roken, luchtvervuiling en andere factoren. Een groot aantal ziekten en symptomen zijn dan ook het gevolg van verzuring in het lichaam: vermoeidheid, jicht, nierstenen, overgewicht, diabetes, cholesterolverhoging, stemmingsstoornissen… Ook leeftijd heeft een invloed op het zuur-base evenwicht. Naarmate we ouder worden stapelen we meer zure afvalstoffen op in ons lichaam.

Het drinken van alkalisch water om verzuring tegen te gaan.

Voldoende vers fruit en groenten eten en beperken van alcohol, stress en industrieel verwerkte voeding zijn enkele van de belangrijke factoren die kunnen bijdragen tot een goed zuur-base evenwicht. Het is echter niet altijd gemakkelijk om nieuwe gewoonten in de praktijk om te zetten en minder goede gewoonten af te leren. Kangen water kan je echter een handje toesteken. Het is alkalisch water met een zuurtegraad tussen 8.5 en 9.5. Daarom is het drinken van Kangen water een efficiënte manier om de verzuring van het lichaam tegen te gaan en het evenwicht te helpen herstellen of behouden.

KANGEN water heeft een anti-aging effect.

Onze stofwisseling is aeroob: ze maakt gebruik van zuurstof voor de chemische reacties in onze cellen.

Deze processen met zuurstof noemt men oxidatiereacties. Ze zijn nodig voor de productie van energie onder de vorm van ATP. Bij oxidatie ontstaan echter ook vrije radicalen die zeer schadelijk zijn voor ons lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen met een tekort aan elektronen. Om hun stabiliteit terug te krijgen stelen ze elektronen van de naburige stabiele moleculen. Deze laatste worden op hun beurt dan een onstabiel vrij radicaal en gaan weer elektronen stelen bij andere moleculen. Hierdoor ontstaat een kettingreactie die schade aanricht aan de cellen van ons lichaam en die uiteindelijk leidt tot veroudering.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn elektronendonoren en kunnen in die zin de negatieve werking van vrije radicalen neutraliseren. Groenten en fruit zitten bijvoorbeeld boordevol antioxidanten. Door het proces van ionisatie in een Kangen toestel komt actief waterstofgas vrij dat vele vrije elektronen bevat. Hierdoor heeft Kangen water een zeer sterke antioxidant werking.

Kan men meten of een vloeistof een antioxidant is?

Men kan de antioxidant waarde van een vloeistof meten met behulp van een Oxidatie Reductie Potentieel meter (ORP). De ORP-waarde wordt uitgedrukt in millivolt (mv). Een positieve ORP-waarde is oxiderend, een negatieve ORP-waarde is antioxiderend. Bij meting stellen we vast dat kraantjeswater en flessenwater een positieve ORP-waarde hebben. Ze zijn dus oxiderend. Kangen water daarentegen heeft een negatieve ORP-waarde, die zeer hoog is. We kunnen daarom stellen dat Kangen water een sterke antioxidant is en dus een anti-aging effect heeft.

De positieve ORP-waarde van dit kraantjeswater toont aan dat het oxiderend is.
ORP waarde Kangen water
Met een ORP-waarde van ongeveer – 314 mv is Kangen water een 2 tot 3 maal sterker antioxidant dan groene thee of vers geperst sinaasappelsap!
Ja, contacteer mij vrijblijvend